Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2020

На Хмельниччині місцева прокуратура вимагає збільшення розміру орендної плати за використання землі сільськогосподарського призначення вартістю мільйон гривень

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Старокостянтинівського району.
 

Встановлено, що на підставі договорів оренди двом фермерським господарствам передано в оренду ділянки загальною площею 31 га, розташовані за межами населених пунктів Григорівської та Миролюбинської сільських рад.
 

За використання землі орендарі платять до бюджету 5,5 тис грн щорічно.
 

Оскільки ця орендна плата є суттєво заниженою, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про приведення її у відповідність вимогам чинного законодавства, що в свою чергу збільшить щорічні надходження до бюджету на загальну суму більше 33 тис грн.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1674