Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

На Хмельниччині прокуратура вимагає від замовника будівництва сплати майже 800 тис грн коштів пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури обласного центру

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання замовниками будівництва обов’язку щодо пайової участі у створенні і розвитку інфраструктури регіону.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Хмельницької міської ради заявлено позов про стягнення з одного із товариств понад 780 тис грн збитків, завданих невиконанням зобов’язання щодо сплати пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури обласного центру.
 

Встановлено, що товариством здійснено будівництво – прибудову нежитлових приміщень громадського призначення, в результаті чого задекларовано 480 кв м введеного в експлуатацію об’єкта будівництва по вул. Гагаріна у місті Хмельницькому.
 

Всупереч вимог закону замовник із заявою про укладення договору до Хмельницької міської ради не звернувся, документів, необхідних для визначення розміру пайової участі та укладення договору не надіслав, коштів пайової участі на створення і розвиток зазначеної інфраструктури м. Хмельницького до місцевого бюджету не сплатив.
 

«У зв’язку із тим, що замовник будівництва вимоги законодавства та пропозиції міської ради щодо укладення договору про участь у створенні та розвитку інфраструктури м. Хмельницького проігнорував, прокуратурою вжито заходів до стягнення цих коштів у судовому порядку», - повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1626