Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2020

На Хмельниччині місцева прокуратура у судовому порядку вимагає скасування рішення про неправомірну передачу в оренду 30 га землі вартістю 1,8 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території Теофіпольського району.
 

Встановлено, що Теофіпольською райдержадміністрацією неправомірно, всупереч вимогам земельного законодавства одному із фермерських господарств в оренду на 7 років передано земельні ділянки загальною площею 30 га.
 

При прийнятті зазначеного розпорядження та укладенні договору оренди райдержадміністрація перевищила свої повноваження та без проведення земельних торгів передала ділянки у користування як землі нерозподілених (невитребуваних) паїв, при тому, що вказані землі не були включені до площ ріллі, яка підлягає розподілу.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання незаконним та скасування розпорядження районної державної адміністрації, а також визнання договору оренди землі вартістю близько 1,8 млн грн недійсним.
 

Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1877