Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

Місцевого мешканця судитимуть за привласнення двокімнатної квартири померлої хмельничанки

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за фактом шахрайського заволодіння нерухомістю, належною територіальній громаді м. Хмельницького.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Хмельницького відділу поліції ГУНП в області, встановлено, що хмельничанин незаконно отримав право власності на двокімнатну квартиру в обласному центрі ринковою вартістю більше 420 тис грн.
 

Ця квартира раніше належала померлій жінці, котра не мала спадкоємців, а тому її майно відповідно до закону підлягало передачі у комунальну власність.
 

Скориставшись цим, зловмисник спільно з іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами підробив свідоцтво про право власності та технічний паспорт на квартиру, на підставі яких за ним неправомірно зареєстровано право приватної власності.
 

Після цього «новий власник» намагався квартиру продати, однак накладений в межах досудового розслідування арешт на майно цьому перешкодив. Відповідно до рішення суду квартиру передано територіальній громаді міста.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене в великих розмірах) ч. 3 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 358 (підроблення офіційного документа та пособництво у використанні підробленого офіційного документа) КК України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 3 ст. 190 КК України – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1993