Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Депутата сільської ради на Хмельниччині підозрюють у декларуванні недостовірної інформації

Законодавство передбачає обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації.
 

У випадку недотримання вказаних вимог, правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних до визначеної Законом відповідальності.
 

Прокурором Хмельницької області Олегом Синишиним повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) депутату однієї із сільських рад Хмельницького району.
 

В ході досудового розслідування кримінального провадження, яке за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснюється слідчими районного відділення Хмельницького відділу ГУНП в області, встановлено, що депутат, яка одночасно є фізичною особою-підприємцем, у своїй декларації не відобразила дохід від підприємницької діяльності у розмірі 800 тис грн.
 

Окрім того, обраниця громади не задекларувала право власності на частину квартири в обласному центрі.
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне, неупереджене дослідження усіх обставин правопорушення та завершення досудового розслідування.
 

Довідково: санкція ст. 366-1 КК України передбачає альтернативні покарання у виді  штрафу від 42,5 до 51 тис грн, громадських робіт або  позбавлення волі до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1923