Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

В апеляційному порядку прокуратура домоглась суворішого покарання мешканцю Красилівського району, який з ревнощів мало не вбив знайомого колишньої дружини

У результаті проведеного за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Красилівського відділу ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що у березні минулого року 40-річний мешканець с Корчівка, перебуваючи у стані  алкогольного сп’яніння, навідався до своєї колишньої дружини у с. Севруки Красилівського району.
 

Гість обурився тим, що у будинку перебував інший чоловік, та влаштував сварку.
 

На фоні ревнощів він наніс своєму опоненту численні удари ножем у живіт, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння). Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, від відбування якого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 

Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку.
 

«За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок суду першої інстанції в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано», – повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 

Відтак, винуватець злочину 5 років проведе в установах відбування покарання.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1890