Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Старокостянтинівська місцева прокуратура вимагає збільшення розміру плати за землю

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення на території однієї із сільських рад Білогірського району.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2006 році, фермерському господарству надано земельну ділянку площею 38 га, за яку орендар сплачує до бюджету лише 655 грн у рік.
 

Водночас, з часу укладення договору нормативна грошова оцінка ділянки суттєво збільшилась та на даний час складає більше 700 тис грн, а тому і розмір орендної плати підлягає перегляду.
 

Місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства та досудове врегулювання вказаного спору, однак фермерське господарство добровільно вносити змінити до вказаного договору оренди відмовилося.
 

У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів держави, місцевою прокуратурою заявлено позов про збільшення розміру орендної плати до 35 тис грн.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1680