Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2020

На Хмельниччині прокуратура в судовому порядку вимагає визнати недійсними договори оренди земель державної власності вартістю 4,8 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва, органи прокуратури Хмельниччини продовжують роботу із захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт порушення вимог законодавства при наданні в користування земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Старосинявського району.
 

Встановлено, що громадянину для ведення фермерського господарства надано земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 80 га, які розташовані за межами населених пунктів на території Заставецької сільської ради.
 

Виявилось, що дійсний намір орендаря спрямовувався на штучне використання процедури створення фермерського господарства як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченою законодавством процедурою земельних торгів та подальшого їх використання іншим сільськогосподарським підприємством.
 

«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання договорів оренди землі державної власності вартістю 4,8 млн грн, а також розпорядження райдержадміністрації, на підставі якого їх укладено, недійсними», - повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1680