Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

Правоохоронними органами Хмельниччини викрито жителя Київщини, який займався незаконною переробкою та збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території України (ФОТО)

Завдяки скоординованим прокуратурою Хмельниччини заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям оперативними підрозділами Головного управління Національної поліції в області викрито жителя Київщини, який займався незаконною переробкою та збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території України.
 

Правоохоронці області кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність чоловіка.
 

За цей час проведено ряд оперативних закупок, під час яких зафіксовано збут зброї.
 

Встановлено, що зловмисник через інтернет-магазини купував стартову зброю та боєприпаси до неї, після чого здійснював їх переробку на вогнепальну та збут.
 

За результатами проведення санкціонованого судом обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено стартові пістолети з ознаками переробки на вогнепальну зброю, пістолет-автомат, набої з ознаками переробки, набої до малокаліберної зброї та робочі записи.
 

За вказаним фактом, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами), ч. 1, 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка вогнепальної зброї) КК України.
 

Наразі вирішується питання про повідомлення викритій та затриманій особі про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 

У кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1804