Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2020

За реагування прокуратури Хмельниччини розмір орендної плати за використання землі в обласному центрі збільшено майже на 400 тис грн

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Прокуратурою Хмельницької області активно вживаються заходи з метою приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель комунальної власності.
 

Так, у 2013 році між Хмельницькою міською радою та громадянином укладено договір оренди земельної ділянки площею 1,45 га в обласному центрі, яку орендар використовує для підприємницької діяльності.
 

Відповідно до умов укладеного правочину нормативна грошова оцінка цієї землі визначена у розмірі 1,8 млн грн, а щорічний розмір орендної плати – 250 тис грн. Разом із тим, з того часу розмір нормативної грошової оцінки вказаної ділянки зріс до 9,2 млн грн, що слугує підставою для підвищення і орендної плати.
 

З метою усунення вказаних порушень, прокуратурою області до Хмельницького міськрайонного суду пред’явлено позов про внесення відповідних змін до договору оренди та збільшення плати на землю майже на 390 тис грн.
 

В ході судового розгляду позову відповідач погодився на внесення відповідних змін та уклав із Хмельницькою міською радою відповідну додаткову угоду. 
 

Відтак, завдяки реагуванню прокуратури надходження до місцевого бюджету за використання цієї ділянки збільшено до 640 тис грн у рік.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1643