Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом вимагання грошових коштів

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за фактом вимагання грошових коштів у 47-річної мешканки Старосинявського району.
 

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області, встановлено, що чоловік та жінка шляхом обману привезли потерпілу до орендованого ними в обласному центрі будинку та незаконно утримували її там впродовж трьох днів.
 

Спільники, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, вимагали у жінки належне їй майно, викрали її мобільний телефон.
 

Також зловмисники вимагали у неї взяти гроші у кредит, а коли потерпіла категорично відмовилась – викрали особисті документи та оформили на її банківську картку онлайн кредити на суму понад 11 тис грн, якими заволоділи.
 

На щастя, потерпілій вдалося втекти з будинку, де її незаконно утримували, та повідомити про злочин правоохоронців.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт відносно вказаних осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством), ч. 2 ст. 185 (крадіжка), ч. 1, 3 ст. 357 (викрадення офіційного документу, вчинене з корисливих мотивів, незаконне заволодіння паспортом), ч. 1 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до витоку інформації), направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 

Довідково:
найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 3 ст. 189 КК України – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1663