Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

За шахрайство під час одержання державної грошової допомоги засуджено мешканку Віньковецького району

Працівниками Віньковецького відділу Городоцької місцевої прокуратури у суді доведено вину місцевої мешканки у вчиненні шахрайства.
 

У результаті проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Віньковецького відділення Ярмолинецького відділу Головного управління Національної поліції в області досудового розслідування встановлено, що жінка шахрайським способом заволоділа державною грошовою допомогою по догляду за особою, яка потребує стороннього догляду.
 

З метою заволодіння бюджетними коштами, вона два роки подавала до управління соціального захисту населення райдержадміністрації заяви про призначення їй грошової допомоги як особі, яка проживає разом із своїм чоловіком, котрий потребує постійного стороннього догляду у зв’язку з інвалідністю, на догляд за ним.
 

За цей час їй нараховано та з бюджету виплачено 48,5 тис грн.
 

Насправді, як виявлено прокурором в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, жінка такого догляду не здійснювала та взагалі не проживала з чоловіком з березня 2018 року.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.190 (шахрайство) КК України.
 

Вироком Віньковецького районного суду обвинувачену засуджено до покарання у виді штрафу.
 

Вирішується питання про стягнення виплачених коштів до бюджету.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1780