Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

На Хмельниччині місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом завищення на пів мільйона гривень вартості медичного обладнання під час процедури державної закупівлі

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави під час використання бюджетних коштів, у тому числі під час проведення публічних закупівель.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою встановлено, що Полонською міською радою ОТГ проведено процедуру закупівлі ультразвукової системи для потреб консультативно-діагностичного центру.
 

Виявилось, що переможцем процедури, з яким укладено договір про закупівлю, всупереч вимог законодавства, яке встановлює гранично допустиму надбавку до закупівельної ціни на медичне обладнання у розмірі не більше 10 відсотків, з корисливих мотивів, значно її завищено.
 

Відповідно до задекларованої вартості ввезеного на територію країни обладнання та можливої надбавки до закупівельної ціни, допустима ціна цієї системи складає менше 600 тис грн.
 

При цьому, до лікувального закладу її доставлено за 1 мільйон 150 тис грн.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, за фактом незаконного заволодіння постачальником бюджетними коштами на суму більше пів мільйона гривень прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Полонського відділення Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2311