Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2020

На Хмельниччині судитимуть трьох членів організованої злочинної групи, які шляхом розбою заволоділи ювелірними виробами вартістю більше 4 млн грн

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно трьох членів організованої злочинної групи, які у квітні минулого року вчинили розбійний напад у м. Хмельницькому.
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.
 

У ході досудового розслідування, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснюється слідчим управлінням Головного управління національної поліції в області, встановлено, що з метою заволодіння грошовими коштами та чужим майном троє мешканців обласного центру зорганізувались у стійке злочинне об’єднання – організовану групу.
 

Організатор угрупування, 40-річний хмельничанин, розробив план протиправного заволодіння чужими коштами та майном, а для його реалізації у якості співвиконавців залучив ще двох своїх знайомих, спільно з якими упродовж тривалого часу займався спортом.
 

Задля досягнення злочинної мети, лідер групи підшукав особу, майном якої вирішив заволодіти, та розробив план вчинення розбійного нападу.
 

Ретельно готуючись до вчинення злочину, учасники організованої групи озброїлись, заздалегідь придбали балаклави, спеціальний одяг, засоби радіозв’язку, автомобіль на іноземній реєстрації та здійснювали стеження за потерпілим, який займається реалізацією ювелірних виробів у великих обсягах приватним підприємцям у регіонах західної України.
 

У квітні минулого року, коли підприємець з робочим візитом перебував у м. Хмельницькому, зловмисники, погрожуючи пістолетом, вчинили розбійний напад на нього та його водія, заволодівши при цьому грошовими коштами та ювелірними виробами на загальну суму близько 4,2 млн грн.
 

Обвинувальний акт відносно членів злочинної групи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах, вчинений організованою групою), направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 4 ст. 187 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1564