Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Городоцька місцева прокуратура вимагає збільшення розміру орендної плати за використання фермерським господарством 168 га землі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено факти суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території однієї із об’єднаних територіальних громад Волочиського району.
 

Встановлено, що на підставі договорів оренди, укладених у 2010 році, фермерському господарству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва надано чотири земельні ділянки загальною площею 168 га.
 

За використання землі орендар сплачує до бюджету 138 тис грн щорічно.
 

З часу укладення договору нормативна грошова оцінка ділянок суттєво збільшилась та на даний час складає майже 7,2 млн грн, а тому і розмір орендної плати підлягає перегляду.
 

Місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договорами плати за землю у відповідність до вимог чинного законодавства та досудове врегулювання вказаного спору, однак фермерське господарство добровільно вносити змінити до вказаних договорів оренди відмовилося.
 

У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів держави, місцевою прокуратурою вживаються заходи представницького характеру та заявлено позови про збільшення розміру орендної плати до 215 тис. грн.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Туз, позови перебувають на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
 

кількість переглядів: 1654