Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито місцевого мешканця, який під приводом неіснуючого боргу вимагав у своєї знайомої 8 тис доларів США (ФОТО)

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури Хмельницької області, працівниками слідчого управління спільно із співробітниками управління КОРД, працівниками Хмельницького управління ДВБ та кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в області, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, викрито мешканця м. Кам’янця-Подільського, який займався вимаганням грошових коштів.
 

Кошти у сумі 8 тис доларів США чоловік вимагав у своєї знайомої під приводом неіснуючого боргу. У разі невиконання цих вимог погрожував потерпілій пошкодженням майна, застосуванням фізичного насильства відносно неї та її близьких родичів.
 

Побоюючись за себе та своїх рідних, потерпіла була змушена виконувати незаконні вимоги. Після передачі грошових коштів вимагача викрито правоохоронцями та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) та обрання запобіжного заходу.
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1860