Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

На Хмельниччині за реагування місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі збільшено на 600 тис грн

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання землі одним із товариств.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2009 році, суб’єкту господарювання надано 245 га землі, розташованої на території Смотрицької селищної ради.
 

За використання ділянки орендар сплачував до бюджету 85 тис грн у рік.
 

На сьогодні нормативна грошова оцінка земель суттєво збільшилась та складає понад 8,8 млн грн, а тому і розмір плати за землю підлягав перегляду.
 

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

За результатами цієї роботи сторони підписали додаткову угоду та збільшили орендну плату більше ніж на 600 тис грн, встановивши її у розмірі 704 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1809