Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Двох мешканців Хмельниччини підозрюють у збуті наркотичних засобів та психотропних речовин у місця позбавлення волі (ФОТО)

Органами прокуратури в координації з іншими правоохоронцями продовжується системна робота з виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.
 

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України,  управління Служби безпеки України в області викрито та припинено протиправну діяльність двох мешканців м. Хмельницького, які здійснювали збут наркотичних засобів та психотропних речовин, у тому числі у місця позбавлення волі.
 

Правоохоронці упродовж чотирьох місяців документували протиправну діяльність вказаних осіб.
 

Зловмисники по телефону приймали «замовлення», узгоджували із особами, які відбувають покарання в одній із виправних колоній, спосіб фасування та упакування «канабісу» та «амфетаміну» для того, аби потім непомітно перекинути їх через паркан.
 

Під час перевезення вказаних наркотичних засобів та психотропних речовин осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

За результатами проведення санкціонованих судом обшуків за місцем проживання спільників виявлено та вилучено «амфетамін» та «канабіс», а також знаряддя та засоби для вчинення злочинів.
 

 Наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропної  речовини, вчинені повторно, групою осіб, у місця позбавлення волі), вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1997