Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2020

Городоцька місцева прокуратура вимагає збільшення розміру орендної плати за використання землі рекреаційного призначення

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельної ділянки рекреаційного призначення.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2006 році, для рекреаційцного використання суб’єкту господарювання надано земельну ділянку площею більше 13 га, розташовану на території Сатанівської селищної ради.
 

За використання ділянки орендар сплачував до бюджету 3,6 тис грн у рік.
 

З часу укладення договору нормативна грошова оцінка земель суттєво змінилась та на цей час складає близько 7 млн грн., а тому розмір плати за землю підлягає перегляду.
 

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою, в інтересах держави в особі Сатанівської селищної ради, заявлено позовну заяву про внесення змін до вказаного договору оренди земельної ділянки та збільшення розміру орендної плати до 280 тис грн.
 

Позов перебуває на розгляді у Городоцькому районному суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1647