Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Трьох мешканців Хмельниччини підозрюють у збуті наркотичних засобів та психотропних речовин у складі організованої групи

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, у січні цього року працівниками правоохоронних органів області викрито та припинено протиправну діяльність організованої групи, члени якої здійснювали збут наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах.
 

Упродовж п’яти місяців вказана організована група вчинила ряд злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.
 

Організатором угрупування є 22-річний мешканець області, котрий з метою безконтактного збуту заборонених в обігу речовин через мережу Інтернет, створив канал у програмному забезпеченні «Телеграм».
 

Усвідомлюючи, що самостійно реалізувати свій злочинний план він не зможе, до протиправної діяльності зловмисник залучив виконавців – двох своїх знайомих.
 

Лідер угрупування обробляв отримані на месенджер замовлення, повідомляв покупцю спосіб оплати, а після надходження коштів – координати так званої «закладки».
 

Його спільники в той час забезпечували фасування та доставку товару.
 

Задля конспірації зловмисники використовували платіжні системи, котрі працюють без ідентифікації особи та не потребують особистої зустрічі продавця з покупцем.
 

Частину отриманих коштів організатор угрупування конвертував у криптовалюту та ще частину використовував для придбання нових партій наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах.
 

За результатами проведення обшуків за місцем проживання спільників вилучено близько 600 г амфетаміну, 1 кг гашишу, 50 марок «LSD» та 300 г солей «PVP», а також знаряддя та засоби для вчинення злочинів.
 

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин на чорному ринку становить близько 800 тис грн.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, наразі викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та збут наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені повторно, організованою групою, в особливо великих розмірах).
 

Окрім того, організатору угрупування, який розмістив на банківських рахунках 2,5 млн грн, здобутих злочинним шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 306 КК України (розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, у банках, на підприємствах, та використання таких доходів (коштів) з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, у великих розмірах).
 

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1821