Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2020

За реагування Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури збільшено розмір орендної плати за використання землі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельної ділянки фермерським господарством.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2008 році, суб’єкту господарювання надано 50 га землі, розташованої на території Дунаєвецької міської ради.
 

За використання ділянки орендар сплачував до бюджету майже 25 тис грн у рік.
 

З часу укладення договору нормативна грошова оцінка земель суттєво змінилась та на цей час складає близько 2 млн грн, а тому розмір плати за землю підлягав перегляду.
 

У зв’язку із цим місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

За результатами цієї роботи сторони підписали додаткову угоду та збільшили орендну плату вшестеро, встановивши її у розмірі 155 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1544