Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2020

На Хмельниччині викрито злочинну групу, що займалась збутом наркотичних та психотропних речовин, до складу якої входили працівники ДСНС в області (ФОТО)

Органами прокуратури в координації з іншими правоохоронцями продовжується системна робота з виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.
 

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників управління Служби безпеки України в області та у взаємодії із Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області викрито злочинну групу, яка займалась незаконним збутом наркотичних та психотропних речовин.
 

Правоохоронці упродовж двох місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність групи осіб, серед яких двоє керівників відділень пожежно-рятувальної частини, які налагодили злочинну схему «реалізації» наркотичних та психотропних речовин гуртовими партіями.
 

З метою наживи, в орендованому приміщенні у м. Хмельницькому вони формували та  зберігали пакунки із забороненими в обігу речовинами та безпосередньо, а також через поштову мережу незаконно збували на території регіону та України.
 

Під час чергової спроби збуту, 9 квітня цього року, трьох зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а заборонені в обігу речовини, вилучені за результатами слідчих дій, направлено на проведення судово-хімічної експертизи.
 

Загалом у ході десяти санкціонованих судом обшуків виявлено та вилучено пакунки з канабісом, амфетаміном, у тому числі підготовлені до відправки «споживачам», рослини конопель, пристрої для куріння канабісу.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання викритим особам запобіжного заходу.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1817