Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2020

Правоохоронними органами Хмельниччини припинено незаконну діяльність місцевих мешканців, які займались виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території України (ФОТО)

Завдяки скоординованим прокуратурою Хмельниччини заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, оперативними підрозділами Управління Служби безпеки України в області та Головного управління Національної поліції в області викрито трьох осіб, які займались незаконним виготовленням, переробкою та збутом вогнепальної стрілецької зброї та боєприпасів на території України.
 

Правоохоронці кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність вказаних осіб.
 

Викрито правопорушників завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації з одночасними обшуками за місцями виготовлення, зберігання зброї та проживання зловмисників.
 

В ході вказаних слідчих дій виявлено та вилучено автомат Калашникова, 2 револьвера, більше 20 стволів з нарізами, понад 1 600 набоїв, штик ножі, глушники до пістолетів, підствольний гранатомет, інші комплектуючі та запасні частини до зброї.
 

Окрім того, вилучено спеціальне токарне обладнання, на якому здійснювалось переобладнання зброї під бойову.
 

Учора, 6 квітня, осіб, за місцем проживання яких виявлено та вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

За вказаним фактом, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.
 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та обрання їм запобіжного заходу.
 

У кримінальному провадженні здійснюється комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на всебічне та повне дослідження його обставин.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1849