Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення до державної власності земель енергетики вартістю більше 5 млн грн

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що у березні 2018 року Новоушицькою районною державною адміністрацією із одним з товариств укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої на території Борсуківської сільської ради.
 

Земля площею 20 га надана у користування на 49 років для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд електростанції з використанням енергії сонця із встановленою орендною платою в розмірі 170 тис грн у рік.
 

Станом на січень цього року орендарем допущено заборгованість з орендної плати в розмірі 180 тис грн, а вимоги орендодавця сплатити кошти та повернути ділянку розпоряднику землі проігноровано.
 

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання вказаного договору оренди землі та повернення ділянки вартістю більше 5 млн грн законному користувачу.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1825