Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито підпільний цех, з якого вилучено фальсифікований алкоголь та обладнання для його виготовлення вартістю понад мільйон гривень (ФОТО)

Завдяки скоординованим прокуратурою області та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області та управління Служби безпеки України у Хмельницькій області припинено діяльність підпільного цеху з виробництва алкогольних напоїв.
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.
 

Так, галузевим відділом прокуратури області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області за ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів з підробленими марками акцизного податку).
 

Встановлено, що мешканці обласного центру, з метою незаконного виготовлення, зберігання та подальшого збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку, під цех обладнали складське приміщення на території м. Хмельницького.
 

Надалі, з використанням обладнання, яке забезпечувало масове виробництво алкоголю, виготовляли його, розфасовували у тару різної ємності та здійснювали збут на території області.
 

Під час проведених санкціонованих обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату виявлено та вилучено 1,2 тонни спирту, понад 2,5 тонни незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а також обладнання, яке забезпечувало їх масове виробництво.
 

Вартість вилученого складає понад 1,1 млн грн.
 

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалось упередити введення фальсифікованої продукції в господарський обіг.
 

На даний час проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення обставин кримінального правопорушення.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1819