Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

На Хмельниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення більше 700 тис грн бюджетних коштів

Органами прокуратури разом з іншими правоохоронними органами вживаються заходи до виявлення та розкриття правопорушень у сфері бюджетних відносин.
 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спільно із співробітниками управління Служби безпеки України в області виявлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на реконструкцію приміщення центру надання адміністративних послуг у смт Дунаївці.
 

Встановлено, що виконавцем вказаних робіт є один із суб’єктів господарювання, який у 2017 році взяв на себе зобов’язання провести роботи вартістю 7,5 млн грн.
 

Вивченням стану фактичного виконання ремонтних робіт встановлено невідповідність їх обсягів задекларованим у кошторисній документації та актах виконаних робіт.
 

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено близько 760 тис грн.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Дунаєвецького відділу Головного управління Національної поліції в області.
 

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 4404