Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

Запобіжний захід у виді тримання під вартою обрано підозрюваним у вимаганні грошових коштів у хмельничанки

За принципової позиції Хмельницької місцевої прокуратури двом підозрюваним у вимаганні грошових коштів у 47-річної хмельничанки обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.

В ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 189 КК України, що за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури здійснюється слідчим відділом Хмельницького ВП ГУНП в області, встановлено, що чоловік та жінка, діючи за попередньою змовою між собою, незаконно утримували потерпілу у будинку, погрожували знищити її житло та, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, вимагали у потерпілої право на її майно.

Спочатку зловмисники заставляли жінку взяти гроші у кредит, а коли та категорично відмовилась – викрали особисті документи та оформили на її банківську картку чотири онлайн-кредити на суму 9600 тис грн, частину з яких вдалось зняти, доки картку не заблокував банк.

Продовжуючи свої злочинні дії, погрожуючи знищенням майна та застосовуючи насильство, вимагачі змусили потерпілу піти до відділення банку та розблокувати свою банківську картку.

Унаслідок цих дій з рахунку потерпілої спільники зняли решту грошових коштів.

Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з погрозою знищення майна, вчинене за попередньо змовою групою осіб, поєднане з насильством небезпечним для життя та здоров’я особи).

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1548