Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

За реагування місцевої прокуратури збільшено розмір орендної плати за використання землі у Шепетівському районі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводять роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Як повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар, місцевою прокуратурою виявлено факт суттєвого заниження орендних платежів за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що на підставі договору оренди, укладеного у 2013 році, місцевому фермеру надано майже 142 га землі, розташованої на території Шепетівського району.
 

 За використання землі орендар сплачував до бюджету 135 тис грн.
 

 З часу укладення договору нормативна грошова оцінка земель суттєво змінилась та на цей час складає 4,7 млн грн, а тому розмір плати за землю підлягав перегляду.
 

 У зв’язку із цим місцевою прокуратурою ініційовано питання про приведення передбаченої договором орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства.
 

За результатами цієї роботи сторони підписали додаткову угоду та встановили орендну плату в розмірі майже 380 тис грн.
 

Аналогічно, за ініціативи місцевої прокуратури, з іншими орендарями, які користуються земельними ділянками, розташованими на території тієї ж Ленковецької ОТГ, підписано додаткові угоди ще до 5 договорів оренди земельних ділянок загальною площею майже 240 га. Орендна плата за такими договорами збільшилась із 135 до 580 тис грн.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1632