Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

На Хмельниччині менеджера мережі АЗС судитимуть за привласнення майже 9 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування за фактом привласнення майна товариства, яке займається реалізацією пального, та легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.
 

Під час слідства встановлено, що кошти присвоєно менеджером підприємства.
 

Упродовж 2017 року, з метою особистого збагачення, шляхом внесення до бухгалтерської звітності недостовірних даних, жінка привласнила талони майже на 700 тис літрів палива вартістю більше 8,8 млн грн, які потім реалізовувала самостійно.
 

Значну частину вказаних коштів зловмисниця легалізувала.
 

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт за підозрою у вчиненні уже колишньою працівницею товариства кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України, направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 5 ст. 191 КК України – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1582