Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

На Хмельниччині за привласнення 20 тис доларів США судитимуть колишнього керівника банківського відділення

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділенням районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування за фактом привласнення коштів, переданих на зберігання до банку.
 

Під час слідства встановлено, що кошти присвоїв керівник банківського відділення.
 

Через два місяці після призначення на цю посаду чоловік прийняв на зберігання від клієнта банку 20 тис доларів США та замість того щоб помістити кошти у спеціальне сховище, привласнив їх.
 

Відсутність коштів виявлено через два роки, після того, як працівники банку відкрили опломбований зловмисником мішок, в якому мала зберігатись готівка.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково:
санкція частини 5 статті 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2164