Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2020

На Хмельниччині за одержання неправомірної вигоди судитимуть селищного голову

За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Шепетівського відділу Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди головою селищної громади.
 

Встановлено, що голова селищної ради однієї з об’єднаних територіальних громад Хмельниччини, використовуючи своє службове становище, вимагала у мешканця області 600 доларів США.
 

За цю суму посадова особа обіцяла сприяти у прийнятті сесією селищної ради рішення про надання в оренду двох земельних ділянок.
 

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому».
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1699