Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2020

На Хмельниччині за вимагання судитимуть трьох членів організованої злочинної групи

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно трьох членів організованої злочинної групи, які займались вимаганням грошових коштів у місцевого мешканця.
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.
 

Встановлено, що троє чоловіків віком 24, 45 та 46 років, діючи у складі організованої групи, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, вимагали у потерпілого пів мільйона гривень.
 

Так, спочатку зловмисники, зустрічаючись із чоловіком у місті та навідуючись до нього додому, ставили протиправну вимогу передати їм кошти, а потім почали вимагати передачі права на належний потерпілому автомобіль.
 

Далі перейшли до рішучіших дій та, з метою підтвердження дійсних намірів щодо погроз та безпідставного отримання грошових коштів, систематично здійснювали пошкодження автомобіля потерпілого.
 

Коли зрозуміли, що і такий спосіб є неефективним для досягнення злочинної мети, вимагачі вирішили застосовувати фізичне насильство.
Обвинувальний акт відносно членів злочинної групи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене організованою групою) направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція ч. 4 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1701