Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

На Хмельниччині селищного голову викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі 1,5 тис доларів США (ФОТО)

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області та оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головою однієї із селищних рад на Хмельниччині.
 

Зловживаючи своїм становищем, очільник громади поставив вимогу передати йому неправомірну вигоду в розмірі 1,5 тис доларів США за прийняття сесією селищної ради позитивного рішення щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою для поділу земельних ділянок та подальшої їх передачі в оренду.
 

Після отримання коштів неправомірної вигоди посадовця викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням).
 

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2757