Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

На Хмельниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення більше 400 тис грн бюджетних коштів, призначених на реконструкцію приміщення школи

Органами прокуратури спільно з іншими правоохоронними органами вживаються заходи до виявлення та розкриття правопорушень у сфері бюджетних відносин.
 

Встановлено, що будівельним підприємством в рамках реалізації концепції «Нова українська школа» проведено реконструкцію та модернізацію приміщень загальноосвітньої навчального закладу у смт Чемерівці.
 

Згідно умов укладеного між товариством та закладом освіти договору вартість вказаних робіт становила майже 5 млн грн, а під час виконання правочину сторони збільшили вартість ще на 400 тис грн.
 

За результатами аналітичного дослідження, проведеного оперативним управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, встановлено, що до офіційних бухгалтерських документів, які підтверджують вартість виконаних робіт, внесено недостовірні відомості.
 

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено більше 400 тис грн.
 

Як повідомив заступник керівника Городоцької місцевої прокуратури Ігор Бантюк, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Чемеровецького відділення Городоцького відділу Головного управління Національної поліції в області.
 

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2243