Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Правоохоронцями Хмельниччини викрито зловмисника, який вимагав у підприємця 300 тис доларів США (ФОТО)

За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України, викрито мешканця м. Славута, який займався вимаганням грошових коштів.
 

Кошти у сумі 300 тис доларів США чоловік вимагав у колишнього роботодавця.
 

Доки засновник підприємства, яке займається виготовленням меблів та потужності якого розташовані у Славутському районі, проживав у м. Донецьку, процесом виробництва керував місцевий мешканець, котрий отримував за це частину прибутку.
 

Коли ж підприємець виявив нестачу товарно-матеріальних цінностей на складі, то вирішив відсторонити керуючого від господарської діяльності та припинити з ним відносини.
 

Він, у свою чергу, з метою незаконного збагачення, почав вимагати у колишнього керівника кошти під приводом неіснуючої заборгованості.
 
У разі невиконання цих вимог погрожував потерпілому застосуванням фізичного насильства до нього та членів його сім’ї.
 

Свої вимоги зловмисник повторював при кожній зустрічі та під час чергової з них перейшов до застосовування фізичного насильства.
 

Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий був змушений виконувати незаконні вимоги. В якості оплати частини вигаданого боргу чоловік передав вимагачу 50 тис доларів США, після чого його було викрито правоохоронцями та затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 

Наразі вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене в особливо великих розмірах).
 

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1743