Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Прокуратурою Хмельницької області до суду направлено обвинувальний акт відносно працівника прикордонної служби, який продавав службову інформацію

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування за фактами несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в базах даних Державної прикордонної служби України, а також збуту такої інформації третім особам.
 

У взаємодії із співробітниками управління Служби безпеки України в області, встановлено, що посадовець одного із регіональних управлінь Державної прикордонної служби України, за попередньою змовою з мешканцем м. Хмельницького, несанкціоновано збували відомості про осіб, які перетинали державний кордон України.
 

Свої послуги зловмисники пропонували на інтернет-сайті «OLX» та оцінювали на суму від 600 до 1300 грн за надання інформації щодо однієї особи.
 

Як повідомив начальник управління прокуратури області Володимир Готра, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб), ч. ч. 2, 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені повторно) КК України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкції статтей інкримінованих злочинів передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1601