Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Прокуратура Хмельниччини вимагає припинення неправомірного використання земель державної власності вартістю понад 100 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень, прокуратурою області виявлено порушення при використанні землі на території Полонського району.
 

Встановлено, що державному підприємству, яке на теперішній час входить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, ще у 1976 році у постійне користування відведено майже 4300 га землі сільськогосподарського призначення.
 

У 2018 році між вказаним держпідприємством та одним із товариств укладено договір про проведення робіт з виробництва сільськогосподарської продукції та обробіток земельної ділянки площею 2300 га.
 

При цьому укладення правочину, яким фактично у користування приватного агровиробника передано землі державної власності вартістю понад 100 млн грн, відбулось без відповідного погодження органу центральної влади, за відсутності на те відповідних підстав та повноважень, а також без проведення земельних торгів (аукціону) з продажу права їх оренди.
 

Встановлено, що насправді цей правочин є удаваним та сторонами його вчинено з метою приховування орендних відносин, що реально виникли між ними.
 

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаного договору недійсним та звільнення земельної ділянки державної власності.
 

Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1667