Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

В апеляційному порядку прокуратура домоглась суворішого покарання розбійнику

У серпні 2018 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, 25-річний мешканець м. Старокостянтинів, котрий раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, вирішив збагатитись злочинним шляхом.
 

Реалізуючи свій злочинний намір на заволодіння чужим майном, після розпивання алкоголю на літньому майданчику поблизу одного із кафе молодик вчинив розбійний напад на неповнолітнього.
 

Поводячись агресивно, зловмисник приставив до грудей потерпілого ножа та наказав передати йому гроші. Переляканому хлопцю не залишалось нічого іншого як віддати свій гаманець, в якому було лише 46 гривень.
 

За результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні місцевим судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Вироком суду його засуджено до 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням.
 

«Вважаючи таке покарання невідповідним ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник відділу підтримання обвинувачення в суді Олексій Луговий.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок міськрайонного суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1978