Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

У судовому порядку прокуратура Хмельниччини вимагає виконання постачальником умов договорів про закупівлю за бюджетні кошти паливно-мастильних матеріалів

Прокуратурою Хмельницької області виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів.
 

Встановлено, що у 2018 році тендерним комітетом комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Хмельницької обласної ради проведено закупівлі та із переможцем відкритих торгів укладено два договори про закуплю за бюджетні кошти 120 тис літрів бензину марки А-92 та дизельного палива.
 

Відповідно до умов вказаних правочинів загальна вартість товарної продукції склала 2,8 млн грн.
 

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткові угоди, якими загальний обсяг пального, що планувався закупити зменшено, чим протиправно збільшено ціну за одиницю товару.
 

Враховуючи загрозу порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконних правочинів, прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави та за позовами прокуратури зазначені додаткові угоди судом визнано недійсними.
 

Незважаючи на вказані рішення суду, постачальником так і не поставлено частину товару, а тому виконати умови договорів в повному розмірі прокуратура вимагає у судовому порядку.
 

Як повідомив начальник управління прокуратури області Андрій Гаврилик, позови прокурора про допоставку на користь закладів охорони здоров’я майже 18,5 тис літрів пального на суму 365 тис грн перебувають на розгляді у господарському суді м. Києва.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1884