Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

У прокуратурі області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Хмельниччини (ФОТО)

Сьогодні, 5 лютого, у прокуратурі Хмельницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.
 

У роботі заходу прийняли участь голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет, перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук, представники відповідних підрозділів правоохоронних органів, а також працівники апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.
 

На початку наради виконувач обов’язків прокурора області Сергій Ромась відзначив, що завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів, виконанню ними узгоджених спільних заходів, а також у співпраці із громадськістю забезпечено зміцнення законності в регіоні.
 

Так, рівень злочинності в області є нижчим від загальнодержавного. Зменшилась кількість особливо тяжких злочинів, тяжких та злочинів середньої тяжкості. Знизилось число злочинів проти власності, в тому числі крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань та шахрайств. Майже вдвічі менше вчинено умисних вбивств, на третину – умисних тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками. Зросла результативність протидії злочинам у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та службової діяльності.
 

Вжитими спільними заходами досягнуто зменшення рівня підліткової злочинності.
 

У 2019 році за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів до суду направлено  обвинувальні акти стосовно 50 осіб.
 

Загалом, органами досудового розслідування до суду скеровано понад 3,7 тис. обвинувальних актів у кримінальних провадженнях. Результатом роботи правоохоронців є ухвалення судами більше 2,4 тис. обвинувальних вироків.
 

Попри позитивні тенденції, основною темою для обговорення стали існуючі проблеми у сфері протидії злочинності.
 

Сергій Іванович акцентував увагу на головних пріоритетах у роботі та наголосив на необхідності посилення протидію корупційним проявам, незаконним оборудкам із землею, надрами та лісовими ресурсами, зловживанням у бюджетній сфері, у тому числі під час використання коштів, виділених на ремонт та будівництво доріг, протидії незаконному гральному бізнесу, припиненню діяльності нелегальних автозаправних станцій.
 

Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2238