Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Правоохоронцями Хмельниччини здійснюється досудове розслідування за фактом участі мешканця м. Маріуполь у терористичній організації «ДНР»

Прокуратурою Хмельницької області погоджено повідомлення про підозру 36-річному мешканцю м. Маріуполь у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації, а також організаційне та інше сприяння діяльності терористичної організації) КК України, у кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим відділом УСБУ в області.
 

Встановлено, що цей чоловік, підтримуючи ідею створення так званої «ДНР», перебуваючи на тимчасово окупованій території, добровільно вступив до складу незаконного збройного формування, яке є терористичною організацією.
 

Повернувшись додому – у м. Маріуполь, переконаний у тому, що правоохоронцям не відомо про факт його участі в діяльності терористичної організації, зловмисник продовжив протиправну діяльність уже на підконтрольній органам державної влади України території.
 

Так, він здійснював збір інформації військового характеру та, усвідомлюючи можливість настання шкоди життю та здоров’ю військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України, через соціальну мережу «ВКонтакте» передавав її іншому члену терористичної організації.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Володимир Зварич, за клопотанням сторони обвинувачення судом вказаній особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою стоком на 2 місяці.
 

Наразі вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення усіх обставин кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1778