Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Прокуратура вимагає повернення до державної власності неправомірно приватизованої землі у Хмельницькому районі

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства восьми земельних ділянок, розташованих на території Чабанівської, Копистинської, Давидковецької, Гелетинецької та Рідкодубівської сільських рад Хмельницького району.
 

Виявилось, що на час прийняття вказаних рішень зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання. При цьому, всупереч вимог Земельного кодексу України, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області вони надавали недостовірну інформацію про наявність права на безоплатну приватизацію.
 

Таким чином, земля загальною площею 17 га вартістю близько 600 тис грн поза волею держави неправомірно вибула з її власності.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду подано позовні заяви з вимогами визнати зазначені накази Головного управління Держгеокадастру в області про надання у власність земельних ділянок недійсними.
 

Окрім того, як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), досудове розслідування у якому проводиться слідчим підрозділом районного відділення Хмельницького відділу Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1822