Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

У прокуратурі Хмельницької області підвели підсумки роботи за 2019 рік (ФОТО)

Сьогодні, 29 січня, у прокуратурі області під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Сергія Ромася відбулась оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи за 2019 рік.
 

Розпочинаючи нараду, Сергій Іванович відзначив позитивні результати, яких досягнуто за вказаний період.
 

Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 40 тис. кримінальних проваджень, майже у половині з яких досудове розслідування закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури обвинувачення у суді стало ухвалення майже 2,4 тис. обвинувальних вироків.
 

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. У 2019 році за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів до суду направлено  обвинувальні акти стосовно 50 осіб. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і до суду направлено 454 протоколи про вчинення  адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, до відповідальності уже притягнуто 295 осіб.

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 6 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 25 осіб. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.
 

Також, минулого року правоохоронними органами розпочато розслідування у 19 кримінальних провадженнях за фактами участі громадян України у складі незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР». терористичних організацій. За результатами розслідування 7 кримінальних проваджень вказаної категорії до суду скеровано обвинувальні акти.
 

Результати наглядової діяльності загалом позитивно вплинули на стан додержання законів щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення затриманих, ув’язнених та засуджених, режиму їх тримання, запобігання катуванням та іншому жорстокому поводженню, дотримання конституційних прав громадян у спеціальних установах національної поліції, слідчому ізоляторі та виправних установах.
 

Знизився рівень смертності серед в’язнів, які утримуються в установах кримінально-виконавчої служби області.
 

Ефективно реалізується конституційна функція представництва інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень.
 

На захист інтересів держави органами прокуратури області у 2019 році заявлено позови на суму 60 млн грн, розглянуто, задоволено та відповідачами добровільно виконано вимоги на суму 27 млн гривень.
 

До державної та комунальної власності повернуто 297 га земель, реально виконано  позовів на 222 млн. грн.
 

Ювенальними прокурорами, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, заявлено позови на суму понад 24 млн. грн.
 

Упродовж минулого року прокурорами вирішено понад 1,8 тис. звернень, переважна більшість з яких стосується питань досудового розслідування. На особистому прийомі прийнято 1,3 тис. громадян.

Детальніше Сергій Ромась зупинився на питаннях, які потребують негайного вирішення та втручання органів прокуратури.
 

Він акцентував увагу на головних пріоритетах у роботі та поставив вимогу посилити протидію корупційним проявам, незаконним оборудкам із землею, надрами та лісовими ресурсами, зловживанням у бюджетній сфері, у тому числі під час використання коштів, виділених на ремонт та будівництво доріг, протидії незаконному гральному бізнесу, припиненню діяльності нелегальних автозаправних станцій.
 

З приводу допущених прорахунків та організації подальшої роботи на окремих напрямах прокурорсько-слідчої діяльності висловились заступники прокурора області. Також, заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур, їх підпорядкованих працівників та керівників структурних підрозділів апарату.
 

За результатами оперативної наради розроблено низку конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності діяльності органів прокуратури області на наступний період. 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1751