Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

На Хмельниччині прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості в діяльності виправної колонії

Проведеною Хмельницькою місцевою прокуратурою перевіркою додержання вимог чинного законодавства при використанні, обліку та збереженні майна в діяльності однієї із виправних колоній на території області, встановлено факт службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
 

Встановлено, що між установою виконання покарань та товариством виникли договірні відносини, відповідно до яких суб’єкт господарювання зобов’язався надати колонії майже 67 тонн щебеню.
 

Згодом товариство відмовилось передавати товар, який був залишений виправною колонією на території підприємства на відповідальне зберігання, а тому кілька років установа домагалась повернення майна у судовому порядку. Зрештою рішенням суду відповідача зобов’язано повернути позивачу спірний щебінь вартістю майже 400 тис грн.
 

Вказане рішення суду тривалий час перебувало на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби, однак, як встановлено під час перевірки, виконавче провадження було закрито державним виконавцем у зв’язку із відмовою колонії залишити за собою нереалізоване майно боржника.
 

Таким чином, внаслідок невжиття виправною колонією необхідних заходів щодо збереження, витребування майна чи перевірки стану його зберігання, вказані матеріальні цінності так і не повернуті, а юридична можливість їх повернення втрачена.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за вказаним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), матеріали якого для організації проведення досудового розслідування направлено до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1927