Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2020

За позовами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури у власність громади передано землі вартістю 350 тис грн

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави у суді, забезпечено передачу в комунальну власність землі у порядку оформлення права власності на відумерлу спадщину.
 

Так, Цивільним кодексом України визначено шестимісячний строк для прийняття спадщини, який розпочинається з часу її відкриття.
 

У разі відсутності спадкоємців орган місцевого самоврядування зобов’язаний звернутися до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою, після чого вказане майно переходить у власність територіальної громади.
 

Разом з тим, відповідні дії уповноваженими органами тривалий час не здійснювались, що стало підставою для прокурорського втручання.
 

З метою захисту інтересів територіальної громади, запобіганню протиправному та безоплатному використанню земельних ділянок, власники яких померли ще у 2007 році, забезпеченню надходжень до бюджету, Кам`янець-Подільська місцева прокуратура звернулася з відповідними заявами в порядку окремого провадження до Новоушицького районного суду.
 

Як повідомив начальник Новоушицького відділу місцевої прокуратури Олександр Рибіцький, за позовами місцевої прокуратури чотири земельні ділянки загальною площею 5,2 га, розташовані на території Борсуківської сільської ради, визнано відумерлою спадщиною та на виконання рішення суду вказані землі вартістю 350 тис грн прийнято у комунальну власність.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1856