Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2020

Городоцькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальні провадження за фактом неправомірної приватизації землі

Кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки.
 

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.
 

«Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено випадки зловживання громадянами правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення», - повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк.
 

Встановлено, що мешканець Чемеровецького району, приховуючи факт одержання землі в порядку безоплатної приватизації, повторно безоплатно набув у власність для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку площею 2 га, розташовану за межами населених пунктів Сокиринецької сільської ради Чемеровецького району.
 

Ще одну ділянку площею 2 га аналогічним чином отримано мешканцем Ярмолинецького району за межами населених пунктів Ярмолинецької селищної ради.
 

За цими фактами місцевою прокуратурою розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману), проведення досудового розслідування у яких доручено слідчим підрозділам територіальних відділів поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

Проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2197