Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2020

На Хмельниччині судитимуть трьох членів організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли та реалізовували фальсифікований алкоголь

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт відносно трьох членів організованої злочинної групи, які незаконно виготовляли та реалізовували фальсифікований алкоголь.
 

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.
 

Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, встановлено, що троє мешканців області, з метою незаконного виготовлення, зберігання та подальшого збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку, під підпільний цех обладнали гаражне приміщення на території домоволодіння одного із них.
 

Надалі, забезпечивши систематичне виготовлення фальсифікату, розфасованого у ПЕТ-пляшки різної ємності без марок акцизного податку, здійснювали його збут жителям області.
 

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків слідчими виявлено та вилучено понад 1400 літрів незаконно виготовленого алкоголю.
 

Також в ході обшуку вилучено обладнання, сировину та тару для незаконного виготовлення і розливу алкогольних напоїв.
 

Обвинувальний акт відносно членів злочинної групи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, їх транспортуванні, а також збут, вчинені організованою групою осіб) КК України направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1771