Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

На Хмельниччині за складання завідомо неправдивого висновку судитимуть експерта

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування за фактом складання завідомо неправдивого висновку експерта.
 

Під час досудового розслідування встановлено, що у вересні 2016 року, перебуваючи в м. Хмельницькому, експерт склав, а потім надав до суду завідомо неправдивий висновок судової земельно-технічної та будівельно-технічної експертизи.
 

Своїм висновком він констатував наявність на території Монументу Вічної Слави по вул. Київській, 87 в м. Рівне самочинно збудованого об’єкта нерухомого майна, якого насправді на той час не існувало. Окрім того, експерт підтвердив його готовність до експлуатації на 80% та відповідність встановленим будівельним нормам.
 

В подальшому вказаний висновок експертизи з-поміж іншого слугував підставою для прийняття господарським судом Рівненської області рішення про задоволення позовної заяви одного із підприємств м. Рівне про визнання за ним права власності на неіснуючий об’єкт нерухомого майна. Таке рішення, у свою чергу, надавало право суб’єкту господарювання претендувати на використання земельної ділянки площею 830 кв м у м. Рівне вартістю майже 1,5 млн грн.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 384 (складання для надання до суду завідомо неправдивого висновку експерта, вчинене з корисливих мотивів) КК України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 


Довідково: санкція ч. 2 ст. 384 КК України передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі до п’яти чи позбавлення волі від двох до п’яти років.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1779