Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

На виконання рішення суду, постановленого за позовом прокурора, у державну власність повернуто земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

Вжитими Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою заходами забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення земельної ділянки водного фонду до держаної власності.
 

Розпорядженням Новоушицької районної державної адміністрації у 2009 році затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність для ведення садівництва земельної ділянки сільськогосподарського призначення, розташованої поблизу с. Рудківці Новоушицького району, площею 800 кв м.
 

Виявилось, що вказана земельна ділянка накладається на прибережну захисну смугу річки Дністер (Дністровського водосховища) та відноситься до земель водного фонду, а тому її передача у приватну власність для ведення садівництва суперечить чинному законодавству.
 

За результатами розгляду позову прокуратури області судом вказане розпорядження скасовано.
 

Займаючи послідовну та принципову позицію, місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позовну заяву з вимогою витребувати земельну ділянку з чужого незаконного володіння та скасувати незаконну державну реєстрацію права власності.
 

Рішенням Новоушицького районного суду вказані вимоги підтримано та позов задоволено.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський, на сьогодні рішення суду виконано – право власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано та земельну ділянку водного фонду повернуто державі.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1692