Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

Хмельничанина судитимуть за спробу підкупу працівників патрульної поліції

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчинення корупційного кримінального правопорушення.
 

Намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, 33-річний мешканець обласного центру запропонував неправомірну вигоду в сумі 2 тис грн інспекторам управління патрульної поліції в Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції.
 

Після попередження про кримінальну відповідальність за такі дії, чоловік не зупинився та продовжував наполегливо пропонувати поліцейським гроші.
 

Вони, у свою чергу, викликали на місце події слідчо-оперативну групу, якою проведено огляд, вилучено кошти неправомірної вигоди та внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 

Як повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 


Довідково: санкцією ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді штрафу або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1808